BPK : Informacija Uprave policije

Dana 21.08.2019.godine u 08,55 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se Ć.A., iz Goražda i prijavio da je u ul.Ibrahima Popovića – Grad Goražde, na ulazu u firmu “EBI” oštećen reklamni svjetleći pano pomenute firme. Na lice mjesta izašla je patrola policije koja je potvrdila navode prijave izvršila uviđaj i utvrdila da se radi o reklamnom panou dimenzije 2×3 metra, sa ugrađenim osvjetljenjem. Rad na događaju i kvalifikaciji istog je u toku.

Dana 21.08.2019.godine u 22,55 sati službenici  Sektora kriminalističke policije  MUP-a BPK-a Goražde  su u ulici 31.Drinske brigade – Grad Goražde, kod  lica T.F., nastanjenog u Goraždu,  pronašli jednu pvc kesicu sa sadržajem  suhe zeljaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu” ukupne bruto težine 18,23 grama, te su  istog lišili slobode. U službenim prostorijama Sektora kriminalističke policije  MUP-a BPK-a  Goražde izvršena je kriminalistička obrada nad navedenim licem te je isti u 00,00 sati smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ  F BiH.

Dana 21.08.2019.godine službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde, su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu,  dostavili Izvještaj o počinjenom KD-u “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ F BiH, protiv osumnjičenog Ž.H., iz Novog Goražda RS BiH

Dana 21.08.2019.godine službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde, su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu dostavili Izvještaj o počinjenom KD-u “Lahka tjelesna ozljeda” iz člana 173. KZ F BiH, protiv osumnjičene M.D., iz Goražda.