BPK : Informacija Uprave policije

Dana 23.08.2019.godine u 16,30 sati u ul. Alije Hodžića – Grad Goražde dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom i povrijeđenim licima. Na lice mjesta upućena patrola je policije koja je izvršila uviđaj i utvrdila da su u saobraćajnoj nezgodi učestvovali: Č.S., S.A., i P.A., svi iz Goražda. Navedenim vozačima ukazana je ljekarska pomoć u Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde gdje su kod istih od strane dežurnog ljekara konstatovane lakše tjelesne povrede. Protiv učesnika saobraćajne nezgode naknadno će biti poduzete Zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 23.08.2019.godine u 20,55 sati u dežurnu službu policijske stanice Goražde obratilo se više građana koji su  prijavili da se u ulici 31. Drinske brigade – Grad Goražde, nalazi parkirano putničko motorno vozilo marke Mercedes i da NN lice izlazi iz vozila te da se skida nag i hoda po raskrsnici. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je tom prilikom  utvrdila da se radi o licu J.D., iz Metkovića-R.Hrvatska i da je isti prijetio policijskom službeniku, nakon čega je navedeno lice stavljen pod kontrolu  uz upotrebu fizičke snage i sredstava za vezivanje iz bezbjedonosnih razloga. Licu J.D., ukazana je ljekarska pomoć u Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde. Rad na  navedenom događaju je u toku.

Dana 24.08.2019.godine u  13,25 sati  dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se H.E., nastanjen u mjestu Osanica – Gorad Goražde i prijavio da su mu u toku noći iz stada koje se nalazilo zatvorena u štali otuđena tri grla sitne stoke (ovaca). Na lice mjesta izašla je patrola policije  koja je ispitala navode prijave  i fotografisla lice mjesta. Dalji rad na pronalasku počinilaca i kvalifikaciji događaja je u toku.

Dana 24.08.2019.godine u 15,10 sati patrola policije policijske stanice Prača je u mjestu Pale u F BiH, na magistralnom putu M-5, izvršila zaustavljanje i kontrolu putničkog motornog vozila marke“VW Transporter” kojim je upravljao E.F., iz Sarajeva, gdje je utvrđeno da isti prevozi iscijepano ogrijevno bukovo drvo bez potrebne dokumentacije. Na lice mjesta izašao je radnik Kantonalne uprave za šumarstvo koji je utvrdio da se radi o količini od 1,50 m3  iscijepanog bukovog  drveta, te će isti  poduzeti  Zakonom predviđene mjere iz svoje nadležnosti.

Dana 24.08.2019.godine u 21,50 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde  prijavljeno je da je u ul.Z.Imamovića i blizini jednog ugostiteljskog objekta došlo do tuče. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je ispitala navode prijave i utvrdila da je lice P.E., nastanjen u Goraždu fizički napao M.V., i njegovu djevojku H.A., nastanjeni u Goraždu, nanjevši im lakše tjelesne povrede ustnovljene u Urgentnom centru Kantonalne bolnice u Goraždu. Izvršeno je  alkotestiranje navedenih lica kojom prilikom nije ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu. Rad na dokumentovanju i kvalifikaciji događaja u toku.

Dana 25.08.2019.godine u 02,05 sati u ul.22.Maj  – Grad Goražde patrola policije Jedinice za podršku MUP-a BPK-a Goražde je licu L.A., nastanjenom u Goraždu uručila prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog vike u alkoholiziranom stanju (1,39 g/kg).

Dana 25.08.2019.godine u 21,15 sati  dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se dežurni tehničar  u  Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde i prijavio da je dežurnoj doktorici pacijent Ž.S., nastanjenog u Goraždu   upućivao psovke. Na lice mjesta izašla je patrola policije  koja je ispitala navode prijave, a protiv lica Ž.S., naknadno će biti poduzete Zakonom predviđene mjere i radnje.