U BiH nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom

U Bosni i Hercegovini će i narednih dana preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Lokalno su moguće i obilnije padavine praćene jakim udarima vjetra i gradom.

Danas će biti umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne ili u večernjim satima u većem dijelu Bosne sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 °C.

U utorak, 27.augusta, umjereno oblačno i nestabilno vrijeme. Poslijepodne naoblačenje u većem dijelu Bosne može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. U Hercegovini pljuskovi sa grmljavinom se očekuje na sjeveru i sjeveroistoku. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 °C.

U srijedu 28. augusta, malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Poslijepodne naoblačenje u većem dijelu centralne i sjeverozapadne Bosne može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 25, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Izvor: Fena/FHMZBiH