U tu čast, u Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport upriličen prijem za naše sjajne sportiste

Članovi Atletskog kluba „Goražde“ na 1. banovićkom polumaratonu održanom u Banovićima osvojili su zapažene rezultate.

Prvo mjesto u glavnoj trci na 21.057,5 m osvojio je goraždanski atletičar Zaim Šuman, dok je u utrci na 5 km koja je održana u sklopu ovog polumaratona, zlatnu medalju osvojio Emir Hastor, a srebrnu Hamza Salković.

Tim povodom, u Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport upriličen je prijem za naše sjajne sportiste, kojima su čestitke uputili resorni ministar Arman Bešlija i predsjedavajuća Skupštine BPK Goražde Edita Velić.

„Očekivali smo ove rezultate, jer vrijedno smo trenirali u prethodnom periodu, ali ipak se nismo nadali da ćemo biti ovako visokoplasirani s obzirom na vremenske uslove koji su vladali taj dan u Banovićima, a i sama konfiguracija terena je bila veoma zahtjevna. Ipak, od 300 učesnika iz pet zemalja uspjeli smo ostvariti zapažene rezultate“-riječi su Zaima Šumana.

Iz Atletskog kluba „Goražde“ zahvalili su se Ministarstvu na dobroj saradnji sa željom da se ta saradnja nastavi i u budućnosti. Ovom prilikom, ministar Bešlija obećao je podršku u radu ovog kluba, kako bi i dalje nastavili nizati dobre rezultate.

„Mi pratimo njihov rad i rezultate i nastojimo da budemo podrška. Ovaj Atletski klub okuplja mnogo mladih ljudi tako da ima jako puno potencijala, a mi planiramo da za taj sport dajemo malo više podrške te organizujemo utrke i u našem gradu“- kazao je ministar .

Naredna utrka na kojoj planira uzeti učešće Atletski klub „Goražde“ je Međunarodna ulična utrka koja će se održati 31. avgusta u Travniku, a nakon toga slijedi Sarajevski polumaraton u sklopu kojeg je i državno prvenstvo BiH u polumaratonu.