Naredne sedmice značajan pad temperatura i kišovito vrijeme

Promjenljivo, nestabilno i toplo vrijeme zadržat će se do kraja augusta, ali od 3. septembra uslijedit će pad temperatura za više od 10 stepeni.

Kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, do kraja mjeseca na zapadu i sjeverozapadu zadržati promjenljivo i nestabilno vrijeme. Stabilniji period na prostoru centralne, istočne, sjeverne i jugozapadne Bosne, te na prostoru Hercegovine prognozira se do 03. septembra.

Tada bi očekivane jutarnje temperature u Bosni mogle imati vrijednosti od 11 do 16, u Hercegovini od 17 do 22, a dnevne od 26 do 31, a na prostoru Hercegovine od 30 do 35 stepeni.

“Promjena vremena uz padavine i osvježenje izgledna je od 03. septembra do 10. septembra. Temperaturni režim će se malo promjeniti pri čemu će minimalne temperature imati vrijednosti od 8 do 13, a maksimalne od 15 do 20, na jugu od 24 do 29 stepeni”, navodi se u srednjoročnoj prognozi FHMZ-a.

Prema podacima AccuWeathera, u Sarajevu će samo za 24 sata (ponedjeljak na utorak) temperatura pasti za 10 stepeni. Blagi porast očekuje se od četvrtka, ali se tada očekuju i pljuskovi. Nestabilno vrijeme sa smjenom kiše i sunca te temperaturama do 23 stepena zadržat će se tokom cijelog septembra.