BPK : Informacija Uprave policije

Dana 29.08.2019.godine u 19,00 sati policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde u ulici Ušanovića – Grad Goražde, izvršili su zaustavljanje i kontrolu putničkog motornog vozila marke“VW Transporter” kojim je upravljao V.E., iz Goražda, gdje je utvrđeno da isti prevozi bukovo  drvo u čokovima bez potrebne dokumentacije. Na lice mjesta izašao je radnik Kantonalne uprave za šumarstvo koji je utvrdio da se radi o količini od 0,69 m3   bukovog  drveta u čokovima, te će isti poduzeti  Zakonom predviđene  mjere iz svoje nadležnosti.

Dana 29.08.2019.godine u 19,10 sati policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde u ulici Ušanovića – Grad Goražde, izvršili su zaustavljanje i kontrolu nad teretnim motornim vozilom marke “Zastava ” kojim je upravljao K.A., iz Goražda, gdje je utvrđeno da isti prevozi iscjepano suho bukovo  drvo bez potrebne dokumentacije. Na lice mjesta izašao je radnik Kantonalne uprave za šumarstvo koji je utvrdio da se radi o količini od   2,71 m3  iscijepanog suhog bukovog  drveta, te će isti poduzeti  Zakonom predviđene  mjere iz svoje nadležnosti.

Dana 29.08.2019.godine u 19,00 sati  dežurnoj službi policijske stanice Ustikolina obratio se M.N., nastanjen u mjestu Mrđelići, općina Foča F BiH i prijavio da ga je lice K.N.,  vrijeđao i  upućivao  psovke u mjestu Mrđelić . Na lice mjesta izašla je patrola policije  policijske stanice Ustikolina, koja je ispitala navode prijave, te licu K.N., nastanjenom u mjestu Mrđelići, općina Foča F BiH uručila prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog naročito drskog ponašanja.