BPK : Informacija Uprave policije

Dana 30.08.2019.godine u 19,15 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratila se B.M., iz Goražda i prijavila da je imala saobraćajnu nezgodu u mjestu Trešnjica – Grad Goražde, te da ima povrijeđenih lica. Na lice mjesta upućeno je vozilo Urgentnog centra Kantonalne bolnice Goražde i patrola policije  kojom prilikom su u Urgentni centar Kantonalne bolnice prevezena povrijeđena lica lica B.M., i B.R., iz Goražda.   Nezgoda je nastala kada je B.M., upravljajući putničkim motrnmim vozilom marke “VW lupo“ ostvarila kontakt sa škarpom pored kolovoza, te se vozilo izvrnulo na krov, na kolovozu, gdje se na mjestu suvozača nalazila se njena majka. Uviđaj na licu mjesta izvršila je patrola policije , a dežurni ljekar se nije izjasnio o stepenu povreda. Protiv B.M.,  naknadno će biti poduzete mjere i radnje iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 31.08.2019. godine u 04,30 sati u dežurnu službu PS Goražde obratio se V.A., iz Goražda i prijavio da je na svom putničkom motornom vozilu marke „Peugeot 308“  koje je trenutno parkirano u ul. Zaima Imamovića, uočio oštećenje na krovu vozila, gdje dalje V.A., navodi da je dana 30.08.2019. godine u vremenu od 19,30 sati do 20,00 sati navedeno vozilo bilo parkirano ispred  porodične kuće, u ulici Omladinska – Grad Goražde. Na lice mjesta upućena patrola policije koja je ispitala navode prijave i izvršila uviđaj. Rad na navedenom događaju  je u toku.

Dana 01.09.20189.godine u 09,15 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se zaštitar TC ”Bingo” u ul.Rabite, Grad Goražde  i prijavio da je pregledom video nadzora zapazio da su dana 31.08.2019 godine u dva navrata dvije NN ženske osobe u TC ”Bingo” izvršile krađu raznih artikala. Na lice mjesta upućena patrola policije te je daljim postupanjem došla do saznanja da se radi o licu Č.J., nastanjenoj u mjestu Ilovača – Gorad Goražde. O događaju je  upoznat i dežurni Kantonalni tužilac koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo ”Krađa” iz člana 286. KZ F BiH.

Dana 01.09.2019.godine u 10,55 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se zaštitar TC ”Bingo”u ul.Rabite –  Grad Goražde  i prijavio da je u TC ”Bingo” NN ženska osoba izvršila krađu dva kompleta trenerki, te da pomenuta osoba odgovara opisu osobe koja je  dana 31.08.2019 godine u TC ”Bingo” izvršila krađu raznih artikala.Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je utvrdila da se radi o  licu Č.J., nastanjenoj u mjestu Ilovača – Gorad Goražde gdje je pomenuto lice pozvano u prostorije službene prostorije MUP-a. O događaju je  upoznat i dežurni Kantonalni tužilac koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo ”Krađa” iz člana 286. KZ F BiH.