Čović: Očekujemo što raniju uspostavu vlasti

Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH Dragan Čović rekao je da je Krizni stožer Aluminija stvorio sve preduvjete za razgovor s potencijalnim strateškim partnerima, a u cilju ponovnog pokretanja proizvodnje u posrnulom hercegovačkom divu.

Kaže kako bi se time riješila i sva ostala sporna pitanja. Rekao je i da očekuje što raniju uspostavu vlasti, a time i europski put naše države i put u NATO savez.

Stava je da treba odmah imenovati mandatara i dati šansu novom Vijeću ministara. Tvrdi da je ključ u kompromisima, jednakopravnosti i konstitutivnosti svih naroda u BiH. Nije dao odgovor na pitanje novinara kada će doći do novog sastanka čelnika SDA i SNSD-a, ali i dalje vjeruje u potpisani sporazum čelnika koji ističe 5. rujna.

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a i HNS- BiH

“Ja se nadam da je ovaj peti (op.a. rujan) dovoljno snažan okvir da se ponovo nađemo i izađemo iz ovoga. Međutim, moramo znati da smo nešto potpisali. To je produkt jednog dugog pregovaračkog procesa razgovora. Prije svega to treba realizirati da bi išli u neke nove razgovore”, kazao je Čović.

 

BHRT