Odluka uprave kluba: Bivši fudbaler Admir Raščić postao novi trener NK Azota

Bivši fudbaler Željezničara i Sarajeva Admir Raščić preuzeo je ulogu šefa stručnog štaba NK Azot Vitkovići. Uprava kluba angažovala je Raščića koji je licencirani trener sa UEFA “A” akreditacijom, a na ovom mjestu zamjenio je Dževada Odžaka koji je posljednjih pet godina vodio NK Azot koji se takmiči u Drugoj ligi FBIH.

“Admir Raščić je iskusni fudbaler sa bogatom biografijom, a vrijedno je pomena da je igrao i za FK Sarajevo i za NK Željezničar, njegovu karijeru su obilježili i internacionalni angažmanii. Zabilježio je i nastupe u juniorskoj i seniorskoj reprezentaciji BiH. Pored svega vodi i školu nogometa za omladinski pogon u Vitkovićima. Novom Šefu stručnog štaba Raščiću želimo puno uspjeha, a uprava Kluba se zahvaljuje dosadašnjem treneru Dževadu Odžaku koji je vodio ovaj klub u zadnjih pet godina”, saopćili su iz NK Azot.

Raščić je prošle godine pokrenuo i vlastitu školu fudbala “PRO” u Vitkovićima kod Goražda, kako bi svoje iskustvo i znanje stečeno tokom dugogodišnje profesionalne karijere prenio mlađim generacijama.