Udruženje “Fokus” kroz projekat “Prvi školski dan” opremilo 148 prvačića

“Ovo je treća godina za redom kako smo uspješno realizovali projekat ‘Prvi školski dan’, cijena projekta iznosila je 5.389 KM, a poklone su dobili svi prvačići na prostoru naše Opštine”, kaže nam predsjednik Udruženja Nedim Krivdić.

Dodaje kako su za nepuna dva mjeseca, zahvaljujući svojim donatorima, fizičkim i pravnim licima iz BiH i inostranstva uspješno realizovali projekat za pomoć prvačićima.

“Naši volonteri su za prvi dan škole obišli centralne škole, područne škole i odjeljenja. U ime cijelog Udruženja želim izraziti zahvalnost svim donatorima i volonterima koji su pomogli da se ovaj projekat realizuje i ove godine”, zaključio je Krivdić.

Podsjećamo, “Fokus” je u posljednjih nekoliko mjeseci pokrenuo brojne inicijative, poput svakodnevnog dijeljenja obroka onima kojima je to potrebno, te dijeljenja baklava građanima za Bajram. Ovo je ujedno i Udruženje koje je pokrenulo cijelu priču o djevojčici Mirsadi i njenoj želji da ode na more, te su njenoj porodici tom prilikom kupili i kravu.