Rukometaši Goražda osvajači memorijalnog turnira “Mirsad Hurić”

Treće mjesto na turniru izborila je ekipa Rudara iz Pljevala koja je savladala rukometaše Priboja.

Na prestižnom 19. turniru čiju organizaciju potpisuje MRK Goražde za najboljeg pivota koji svojom igrom podsjeća na Mirsada Hurića proglašen je Ahmedin Hukić iz ekipe Radničkog, dok je najbolji strijelac turnira Tarik Žiga, kapiten Goražda.

Klub se na ovaj način još jednom odužio vrhunskom sportisti po kojem nosi ime gradska dvorana u Goraždu, a koji je poginuo tokom rata u BIH braneći svoj grad.

Mirsad Hurić bio je pivot RK Radnički, a igrao je i za Krivaju iz Zavidovića te sarajevski Željezničar. Osim toga bio je kapiten omladinske reprezentacije BIH u bivšoj Jugoslaviji. Jedan od ‘Zlatnih dječaka sa Drine’ prošao je kroz najbolje škole rukometa među kojima je goraždanska.

Za učesnike turnira posvećenog jednom od najboljih rukometaša sa ovih prostora, bio je ovo svojevrstan ispit spremnosti pred početak takmičarske sezone.

Publiku na tribinama dvorane posebno je oduševio gest goraždanskih rukometaša da obraduju jednog od najvjernijih navijača Alena Hedu koji u invalidskim kolicima prati skoro svaki nastup ovog kluba na domaćem terenu. Zauzvrat, kapiten ekipe Tarik Žiga poklonio mu je dres MRK Goražde.

Do nedavno, ovaj klub bio je pred gašenjem zbog finansijskih problema, no prije izvjesnog vremena došlo je do potpunih promjena u klubu koji je preuzela nova uprava, dok je ekipu Goražda večeras vodio i novi šef stručnog štaba Elvir Hošo.