Inspektori FUP-a ušli u Zavod u Pazariću nakon šokantnih tvrdnji direktora Salića

Iz FUP-a je za Klix.ba potvrđeno da su službenici ove policijske agencije razgovarali s direktorom Salićem koji je prije dva dana u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH govorio o milionima koje su prethodne uprave otuđile, gladnoj djeci te nehumanim uslovima života štićenika zavoda.

Salić je slučaj prijavio i SIPA-i, ali kako saznajemo nakon njegove prijave 15. jula ove godine, iz te policijske agencije su obavijestili Salića da je prijavljeno krivično djelo u isključivoj nadležnosti FUP-a.Njegove tvrdnje ostavile su bez teksta mnoge građane naše zemlje, ali i federalne parlamentarce. Nakon što su se mediji uvjerili u katastrofalne uslove života u Zavodu u Pazariću danas je uslijedila i reakcija FUP-a.”Ogroman je kriminal u Zavodu u Pazariću. Pozivam vas da svim sredstvima pozovete tužilaštvo, FUP i SIPA-u da vide kakav je kriminal. Od trgovine kurbanima pa dalje. Više od milion maraka je tužba samo za kurbane. Ne mogu da vjerujem…”, poručio je parlamentarcima.

Premijer FBiH Fadil Novalić izjavio je da su ga šokirale informacije koje je na sjednici Zastupničkog doma o stanju u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić objelodanio direktor tog zavoda Redžep Salić.

 

klix