Upućen poziv i privrednicima s prostora BPK da prisustvuju Biznis forumu

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća učestvovat će na III Biznis forumu, koji će se pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH, a u organizaciji Udruženja računovođa, forenzičara i revizora Brčko distrikta BiH, održati u Brčkom od 3. do 5. oktobra ove godine.

Biznis forum će biti mjesto okupljanja i razmjene mišljenja između predstavnika vlasti, kreatora ekonomskih politika i potencijalnih investitora.

Forum će pružiti mogućnost za poslovno umrežavanje i istraživanje mogućnosti ulaganja u Brčko distrikt i Bosnu i Hercegovinu.

Glavna tema foruma je “Dijaspora za partnerstvo”, a  jedna od panelista na ovogodišnjem biznis forumu bit će i premijerka Obuća  koja će govoriti o ženskom preduzetništvu, s obzirom na to da, prema savremenim ekonomskih istraživanjima, žene igraju ključnu ekonomsku ulogu u uvođenju inovacija na tržištu i kreiranju novih radnih mjesta.

Ovo je ujedno i poziv svim zainteresovanim privrednicima s prostora Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koji žele prisustvovati ovom Forumu da se registruju putem slijedećeg linka Registracija.

 

www.bpkg.gov.ba