BPK : Informacija Uprave policije

Dana 13.09.2019. policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde su licu Ć.E., uručili prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog drskog ponašanja.

Dana 13.09.2019. godine službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu, dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ F BiH, protiv osumnjičenog M.A., iz Goražda.

Dana 15.09.2019.godine u 10,35 sati  dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se uposlenik Urgentnog centra  Kantonalne bolnice Goražde i prijavio da je u isti dovezeno NN lice sa povredama koje je zadobilo usljed  eksplozije u mjestu Vitkovići – Grad Goražde. Na lice mjesta  upućena patrola policije koja je ispitala navode prijave i utvrdila da se radi o licu B.R., (1929), koji je u mjestu Vitkovići čistio garažu, te da je tom prilikom došlo do eksplozije nepoznatog predmeta. Nakon ukazane ljekarske pomoći, dežurni ljekar saopštio da je navedeno lice zadobilo povrede od gelera po cijelom tijelu i prelom desne potkoljenice, te da će isti biti zadržan da daljem posmatranju u Kantonalnoj bolnici Goražde. Na lice mjesta ekspolozije upućena je patrola policije, koja je obezbjedila lice mjesta, a uviđaj izvršili sližbenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde. Na licu mjesta pronađeni su osigurač i kašika od ručne bombe, a o događaju je obavješten i dežurni Kantonalni tužilac.

Dana 15.09.2019.godine u 12,30 sati  dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratila se K.E., nastanjena u Sarajevu i prijavila da je na krovu svog vozila marke “Peugeot” koje je parkirano u mjestu Kazagići – Grad Goražde, zapazila otvor koji je nastao od metaka vatrenog oružja, te da je na zadnjem sjedištu pronašla  zrno od pomenutog metka. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je ispitala navode prijave izvršila uviđaj i utvrdila da se radi o zrnu metka kalibra 7,62 mm. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari “iz člana 293. KZ F BiH. Rad na dokumentovanju djela je u toku.

Dana 15.09.2019.godine u 14,15 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se P.M., zaštitar TC ”Bingo”u ul.Rabite –  Grad Goražde  i prijavio da  u TC ”Bingo” ima problema sa jednim licem. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je ispitala navode prijave, te licu L.F., iz Goražda uručila  prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog drskog ponašanja.