Upriličena posjeta pacijentima koji se nalaze na liječenju u Kantonalnoj bolnici Goražde

Tradicionalno, svake godine, delegacija Ministarstva za boračka pitanja i Koordinacije boračkih udruženja, u sklopu programa obilježavanja 18. septembra, Dana oslobođenja, Dana Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Grada Goražde, upriliči posjetu pripadnicima boračke populacije koji se nalaze na liječenju u Kantonalnoj bolnici Goražde.

Tako je bilo i danas. Delegacije predvođene premijerkom BPK Goražde Aidom Obućom i ministrom za boračka pitanja Edinom Aganovićem posjetile su pacijente koji se nalaze na liječenju u Kantonalnoj bolnici te su im ovom prilikom uručili skromne poklone.

Kako je istaknuto, Vlada BPK Goražde i Ministarstvo za boračka pitanja u saradnji sa boračkim udruženjima i dalje će kontinuirano raditi na poboljšanju statusa boračke populacije.

Ove godine, predstavnici Vlade BPK-a Goražde i boračkih udruženja, uz pripadnike boračke populacije, posjetili su i sve pacijente koji se liječe u Kantonalnoj bolnici Goražde.

„ Organizacioni odbor obilježavanja 18. septembra, Dana BPK Goražde i Grada Goražde , koji je ujedno i Dan oslobođenja, odlučio je da ove godine obiđe sve pacijente koji se nalaze na liječenju u Kantonalnoj bolnici Goražde. Ovo je jedna lijepa gesta i postaje već tradicionalna te mislim da je ovaj dan kada trebamo da budemo svi zajedno u jednom radosnom okruženju“- riječi su premijerke BPK Goražde Aide Obuće.

 

www.bpkg.gov.ba