BPK : Informacija Uprave policije

Dana 20.09.2019.godine službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde,  su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu,  dostavili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Lahka tjelesna ozljeda” iz čl.173 stav 1.KZ F BiH, protiv osumnjičenog  H.A., nastanjenog u Sarajevu.

Dana 20.09.2019.godine u 11,55 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se uposlenik Kantonalne uprave za šumarstvo BPK-a Goražde i prijavio bespravnu  sječu  7,86 m bukovog drveta u mjestu  Bukovička predola – Grad Goražde. Na lice mjesta upućeni su policijski službenik Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde koji su izvršili uviđaj. Rad na dokumentovanju i kvalifikaciji  navedenog događaja  je u toku.

Dana 20.09.2019.godine u 17,29 sati u ulici Sinan – paše Sijerčića, Grad Goražde policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde,  lišili su slobode lice S.I.,  nastanjenog u Goraždu, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola  (1,68 g/kg), te je isti u 18,10 sati smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde, gdje je navedenom uručen prekršajni nalog iz oblasti  Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.