Reakcija A-SDA: Radeljaš neće biti imenovan za direktora Direkcije cesta BPK Goražde

Nakon pisanja pojedinih medija da bi Esed Radeljaš, bivši ministar privrede BPK Goražde mogao već naredne sedmice preuzeti poziciju direktora Direkcije cesta ovog kantona, oglasili su se iz stranke A-SDA.

– Povodom objave u medijima da je Esed Radeljaš kadrovsko rješenje A-SDA koji bi trebao preuzeti funkciju direktora Direkcije cesta BPK Goražde želimo naglasiti da svako imenovanje na javne funkcije kandidata ispred A-SDA mora zadovoljiti uslove u skladu s kadrovskim politikom i Statutom, te dobiti saglasnost kadrovske komisije koje imenuje Predsjedništvo A-SDA – saopćeno je iz ove stranke.

Naveli su i da nije razmatrano imenovanje Radeljaša za ovu funkciju od strane Kadrovske politike, te su odbacili mogućnost da se ovo desi.

Podsjetimo, Radeljaš je dvije godine i dva mjeseca proveo u sarajevskom KPZ-u, a osuđen je na dvije godine zatvora. Presuda mu je izrečena po optužnici koja je Radeljaša teretila da je kao zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo zloupotrijebio novac iz kantonalnog budžeta u iznosu od 114.255 KM.

Krajem januara ove godine Kantonalni Sud u Sarajevu Radeljaša je oslobodio optužbi za zloupotrebe prilikom dodjele zemljišta u Općini Novi Grad, a optužbe su oslobođeni i općinski službenici Jasmina Horo i Jusuf Čaušević, te bivši načelnik Damir Hadžić.

Radeljaš je dobio i zabranu vršenja poziva te bilo kakvih aktivnosti u državnoj vlasti i upravi u trajanju od dvije godine, prenosi Avaz.

avaz.ba