BPK : Informacija Uprave policije

Dana 30.09.2019. godine policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde, su licu  H.B., iz Goražda,  uručili  prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog ometanja službenog lica u vršenju poslova i dužnosti

Dana 30.09.2019.godine u 14,30 sati službenici  Sektora kriminalističke policije  MUP-a BPK-a Goražde  su u mjestu  Vitkovići – Grad Goražde, kod  lica H.M., iz Goražda,  pronašli jedno pvc pakovanje  sa sadržajem bijele praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ”Speed”. Navedeno lice pozvano je u službene prostorije MUP-a,  gdje je nad istim zavedena kriminalističke obrada. O navedenom događaju upoznat je Kantonalni tužilac koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo iz člana 239. stav 3. KZ F BiH “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Dana 30.09.2019.godine u 23,55 sati dežurnoj  službi policijske stanice Goražde obratio se R.N., nastanjen u ulici 1.Maj – Grad Goražde, i prijavio da su dva NN lica pokušala nasilno da uđu u zgradu, u ulici 1.Maj – Grad Goražde, gdje su tom prilikom podesnim predmetom oštetili ulazna vrata u  navedenoj zgradi. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je potvrdila navode prijave i fotografisala lice mjesta. Dalji rad na navedenom događaju i pronalasku počinioca je u toku.

Dana 01.10.2019.godine u 03,00 sati  dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se D.M., iz Goražda i prijavio da je u zgradi u ulici Salih bega Kuljuha – Grad Goražde, od strane B.E., izvršen nasilan ulazak u njegovu ostavu, koja je bila obezbijeđena/zaključana. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je ispitala navode prijave i izvršila uviđaj. Rad na navedenom događaju je u toku.