Ponos nacije trči za medalju: Amel Tuka večeras u finalnoj trci Svjetskog prvenstva u Dohi

Naš najbolji atletičar Amel Tuka večeras (21:10 sati) će u finalnoj trci na 800 metara Svjetskog prvenstva u Dohi – u nikad jačoj konkurenciji, boriti za medalju, nakon što je u nedjelju osvojio prvo mjesto u trećoj polufinalnoj grupi s rezultatom 1:45,63.

Sretno brate

Poslije polufinalne trke Tuka je na svom Faceboku objavio komentar, uz prigodnu fotografiju, i zahvalio se Bogu zbog velikog uspjeha koji je već napravio.

– Moj uspjeh zavisi samo od Tebe.

U komentarima se oglasio i kapiten naše fudbalske reprezentacije Edin Džeko, koji je našem najboljem atletičaru poslao jasnu poruku i dao veliku podršku.

– Druže, prijatelju, raketo. Sve što si dosad učinio za sebe, za svoju porodicu, za Bosnu i Hercegovinu, bilo je veliko. U finalu trči prvo za sebe, pa onda za sve nas i opušteno brate. Svi znamo koliko si sebe uložio u sve ovo, koliko si se stvari odrekao, da bi bio tu gdje jesi. Šta god da bude, ti si već naš ponos, a sa vjerom u Boga, nadam se da ćeš uspjeti ostvariti svoje i naše snove i donijeti nam još jednu medalju. Neka ti je sa srećom brate – napisao je Džeko, koji je dobio veliki broj lajkova za svoj komentar.

avaz.ba