Mreža mladih Novi Grad donirala pakete porodicama kolektivnog centra Belvedere

“Za stanje u ovom centru smo saznali preko medija. Bez puno razmišljanja smo odlučili organizovati humanitarnu akciju i posjetiti Belvedere. Naši aktivisti su u vrlo kratkom period uspjeli organizovati se pa čak i premašiti broj paketa koji smo planirali donirati. Posebno smo ponosni na činjenicu da su kompletnu akciju odradili mladi , između 15 i 25 godina”, naveli su.

Stanovnici centra Belvedere žive u trošnim i neuslovnim kućama.

“Posebnu smo pažnju obratili na one najmlađe za koje smo pripremili školski pribor i igračke, te uspjeli izmamiti osmjeh na njihovim licima. Dojmila nas je i jedna nana, koja je tek na nagovor prihvatila našu pomoć i dozvolila da joj poslažemo drva za ogrjev.Jedan od ciljeva ove akcije je i razvoj empatije i saosjećanja kod mladih prema ljudima u potrebi. Svjesni smo da ne možemo puno učiniti za njih, ali se nadamo da ćemo u budućnosti, kada postanemo samostalne ličnosti, moći učiniti mnogo više”, naglasili su.

Mreža mladih je omladinski sektor Islamske zajednice u BiH koji postoji već tri godine, a koji za cilj ima umrežavanje i rad sa mladima na edukativnom, društvenom i humanitarnom planu. U tu svrhu se redovno organizuju različite radionice, druženja, humanitarne i ekološke akcije, sportske aktivnosti, te sve one društveno korisne aktivnosti koje iniciraju mladi aktivisti.

“Sve što radimo, radimo vjerujući da možemo promjeniti stanje naše zemlje i njenih građana nabolje”, poručili su mladi aktivisti.

klix