Goražde neporaženo u Čapljini,Huseinspahić: Bili smo blizu trijumfa

U okviru 12 kola Prve lige FBiH U Čapljini je odigran meč u kome je domačin ugostio odličnu ekipu „Romantičara“ sa Drine,tim FK Goražde. I jedna i druga ekipa ušle su u meč sa željom da ostvare trijumf, domaći tim (Pervan,Pehar,Savić,Obradović,Novaković…) željeli su što prije doći do zgoditka, ali protiv sebe su imali izuzetno spremnu i motivisanu ekipu gostiju (Kurtović,Adžem, Danilović , Hasanović,Gluhačević,Dučić…) koja je od prvog minuta bila spremna da izađe na kraj sa silno „napaljenim“ domačinima.

Stručni štab gostiju Gordan Mastilo-Emir Sarajlić izuzetno dobro je taktički postavio igru Goražda i u svakom trenutku znalo se je ko šta igra i šta treba da radi na terenu.Prisutni ljubitelji nogometa vidjeli su jednu dosta dobru utakmicu i igru oba rivala, u kojoj je bilo dobrih udaraca,akcija,šansi na obje strane,odličnih odbrana oba vratara ,Vasilja kod domaćih i Ćulova kod gostiju,samo su falili zgodici da ugođaj bude kompletan, jer na kraju je završilo neriješeno 0:0.

Po završetku meča velika radost u taboru gostiju koji su svoj konto uvečali na 21 osvojen bod i trenutno su na visokom, trečem mjestu na tablici.U  ime saigrača svoj komentar meča dao nam je Dženis Huseinspahić,koji je odradio dosta posla u ovom meču,i koji kaže:

-Bila je ovo jedna jako zanimljiva utakmica u kojoj su samo falili golovi.Naša ekipa je dosta dobro stajala na terenu, kontrolisali smo igru i izdvojio bih dvije dobre prilike za nas u prvom poluvremenu, prvo od strane mene, pa i Mirkovića, ali mreža domaćina ostala jenetaknuta. Drugo poluvrijeme domačin je krenuo malo agilnije i dosta su dugim loptama pokušali da dodju do šansi, ali ništa specijalno i naša odbrana lako je to riješavala. U tom dijelu igre moram izdvojiti dvije naše sjajne šanse. Prvi puta pogodili smo prečku, a u drugoj šansi koja je bila dosta izgledna za pogodak nije bilo koncentracije u samoj završnici akcije i prilika je otišla u nepovrat.Sve u svemu moramo biti zadovoljni bodom u dosta dobroj utakmici,ostaje žal za 3 boda ali i bod je jako dobar.Sada imamo dvije utakmice kući prvo Rudar (Kakanj) pa Jedinstvo (Bihać),vraćaju nam se i neki igrači koji su bili povrjedjeni i kartonirani, tako da bit ćemo kompletni i dat ćemo svoj maksimum da uvežemo te dvije pobjede, da obradujemo svoje navijače i zadržimo se u vrhu tabele.