Nakon pauze počeo sa radom MNK Drina

 

Nakon višegodišnje pauze sa radom je počeo Malonogometni klub Drina iz Goražda . Gupa zaljubljenika u futsal,  uspijela je da registruje  klub, uplati kotizaciju i izvrši pripremu ekipe za sezonu koja počinje ovog vikenda.  Prvu utakmicu igraju na domaćem terenu u nedjelju.

Malonogometni klub Drina priprema se  za utakmice Prve lige F BiH u futsalu . Odigrali su pripremnu utakmicu u Novom Goraždu , sa ekipom Radnički,  koju su riješili u svoju korist rezultatom 10:2. Ova utakmica ujedno je bila i posljednja provjera spremnosti  pred susret sa MNK „Neimar“.

„Spremni smo za prvu utakmicu . U nedjelju u 19 sati igramo sa MNK“ Neimar“ iz Zenice . To će ujedno  bitii  promocija našeg kluba . Pozivam sve one koji imaju vremena da dođu i vide nešto drugačije i bolje nego ranije“, ističe Mirza Ćehaja , trener MNK Drina .

On   podsjeća  da je ovaj klub nekada bio jedan od boljih u Premijer ligi BiH . Međutim, i pored uspijeha,  tada su zbog teške finansijske situacije morali istupiti iz takmičenja , a potom i ugasiti klub. Aktivnosti na ponovnom formiranju kluba počele su prije nešto više  od mjesec dana, a većina njih je i okončana. Kub se registrovao, uplatio kotizaciju i napravi reprezentativan sastav ekipe , jer vlada  veliko intersovanje igrača koji žele da budi dio ovog  tima.

„Veliko je interesovanje za futsal. Javilo nam se oko 40 igrača.  Ideju su podržali Mirsad Drljević i Zafir Kajević, i dali   maksimalnu podršku. Pravit ćemo  zaista lijepu priču  . U ovoj  sezoni u klubu će igrati uglavnom  domaći nogometaši, a u planu je i pokretanje škole za mlađe selekcije, jer , futsal, postaje sve popularniji  u BiH,  dodaje  Ćehaja .

Kada je riječ o   Prvoj futsal  ligi , ona je  podjeljena u tri grupe, takmiči se  po sedam ekipa. MNK Drina je u grupi jedan,  uz još šest klubova. Nogmetni savez BiH, donio je  odluku  o propoziciji takmičenja u ovom rangu,  prema kojoj  će prvaci igrati plej off- za ulazak u viši rang takmičenja. U MNK Drine, ističu, da im u ovoj sezoni  nije cilj povratak u društvo najboljih , ali da će iskoristiti priliku ukoliko se nađu u takvoj situaciji.