Savjet ministara BiH o privremenom finansiranju i GP Bratunac-Ljubovija

Prva sjednica Savjeta ministara BiH u novom sazivu biće održana danas, a na predloženom dnevnom redu je odluka o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za prvi kvartal iduće godine.

Savjet ministara trebalo bi da razmatra zajedničku socio-ekonomsku reformu za period 2019. – 2022. godina.

Na predloženom dnevnom redu su i prijedlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o odobravanju projekta “Izgradnja graničnog prelaza Bratunac – Ljubovija”, te Informacija o projektu izgradnje graničnog prelaza Svilaj.

Savjet ministara trebalo bi da donese odluke o imenovanjima svojih odbora za unutrašnju politiku i za ekonomiju. Predviđeno je i donošenje zaključka o imenovanju predstavnika BiH u međunarodnim finansijskim institucijama – Svjetskoj banci, Međunarodnom monetarnom fondu i Evropskoj banci za obnovu i razvoj.

Pred novim ministrima trebalo bi da se nađe i Nacrt ugovora o finansiranju dionica Koridora “Pet ce” Poprikuše-Nemila i Tarčin-Ivan, između BiH i Evropske investicione banke.

Ministri bi trebalo da se izjasne i o prijedlogu predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije o potrebi otvaranja za javnost sjednica ove institucije.

bhrt