Danas oblačno, na istoku zemlje moguć slab snijeg

U BiH će danas biti oblačno vrijeme sa najvišom dnevnom temperaturom zraka od tri do 12 stepeni Celzijusa, dok je u višim predjelima na istoku moguće provijavanje snijega.

Jutro će biti pretežno oblačno i suho, na krajnjem sjeveru i sjeverozapadu promjenljivo, dok je oko rijeka i po kotlinama moguća magla. Kasnije poslije podne na sjeveru, zapadu i jugu biće promjenljivo, dok je u višim predjelima na istoku moguće provijavanje snijega. Jutarnja temperatura zraka iznosiće od minus četiri do jedan, na jugu oko tri stepena Celzijusa. Puhat će slab vjetar sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini umjereno jaka bura.

Pod uticajem stabilnih vremenskih prilika, biometeorološka prognoza je povoljna. Hronični bolesnici i meteoropati trebali bi osjetiti djelimično olakšanje. Obzirom na niže temperature tokom jutra i večeri, neophodno je povesti računa o primjerenom odijevanju, naročito u unutrašnjosti zemlje. Također, usljed mogućih epizoda jačeg zagađenja, savjetujemo Vam da topliji dio dana provedete van gradskih sredina.