U Goraždu 25. januara humanitarna akcija ‘Šišanjem do zdravlja’

Udruženje “Stari zanati” na inicijativu muških frizera u Goraždu će organizirati humanitarnu akciju “Šišanjem do zdravlja”.

Ova akcija u gradu na Drini organizuje se prvi put, a kompletan prihod bit će dodjeljen Udruženju oboljelih od cerebralne paralize i distrofije te Udruženju oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja “Biser”.

– Ideju su inicirali muški frizeri, a podržalo ju je udruženje ‘Stari zanati’ Grada Goražda. Šišanje će dakle biti humanitarnog karaktera jer naša je želja da pomognemo udruženjima čiji se članovi bore s teškim oboljenjima. Cijena šišanja neće biti određena, već će biti postavljene kutije u koje će se ubacivati novac, koliko ko želi – pojašnjava frizer Muhamed Starhonić.

Dodaje da se akciji odazvao veliki broj frizera te da je njihova želja da ona preraste u tradiciju i da se uključe i ženski frizeri.

-Ovo je jedna lijepa akcija koja se već događa u nekoliko drugih gradova u BiH. To je druženje i šišanje i pozivamo naše sugrađane da dođu u što većem broju te podrže ovu akciju koja će se održati 25. januara od 14 sati u sali Biznis centra u Goraždu – kaže frizer Kenan Bešlija.