Drugi poraz BiH, i Francuska se oprostila od EP-a

Rukometna reprezentacija BiH poražena je od Portugala 24:27 u 2. kolu Evropskog prvenstva. Izabranici Bilala Šumana odigrali su dobru utakmicu, ali nisu uspjeli izbjeći drugi poraz, dok su Portugalci zabilježili i drugu pobjedu na Euru. Najefikasniji u našoj selekciji bio je Nikola Prce sa 5 golova. U drugom meču u našoj grupi, Norveška je pobijedila Francusku sa 28:26. U drugi krug takmičenja su se tako plasirali Norveška i Portugal.

Šuman: Pobijedili smo sami sebe

Selektor reprezentacije Bilal Šuman nakon susreta izjavio je “da je naš tim sam sebe pobijedio”.

– U prvom poluvremenu je naša igra funkcionisala odlično postizali smo  lagana golove. Mislim da smo na početku drugog dijela imali šanse da odvojimo na veću razliku. Naša igra sedam na šest je bila bazirana na tome da završavamo akcije  sa lijevog krila, međutim u nastavku pogrešenim dodavanje pivotu poklanjali smo lopte  i onda nismo imali šansu da se vratimo u odbranu. Imam osjećaj da smo sami sebe pobijedili na neki način – kazao je Šuman.

Grahovac: Odlučila je nedisciplina našeg tima

Nebojša Grahovac, jedan od najboljih pojedinaca rukometne  reprezentacije Bosne i Hercegovine u današnjem porazu od Portugala (27:24) u 2. kolu Evropskog prvenstva, nakon susreta je izjavio da je utakmicu odlučila nedisciplina našeg tima.

– Moramo bi samokritični, da pođe svako od sebe. To je ono što nas odvaja od samog vrha. Pokazali smo da imamo kapacitete da možemo da igramo sa najvećim. U jednom momentu smo vodili sa dva razlike. Međutim, disciplinu koja treba biti u napadu i odbrani nekim momentima jednostavno nismo sporveli na teren. To nas je koštalo. Ekipe kao što su Norveška, Portugal ili naš naredni protivnik za dva dana – Francuska takve greške kažnjavaju – kazao je golman bh. tima.

Grahovac je u finišu prvog poluvremena bio strijelac izjednačujućeg gola, a zatim je  serijom od pet uzastopnih odbrana na kraju prvog i početkom drugog dijela susreta bio najzaslužniji za preokret, kada je bh. tim poveo sa 14:12.

federalna.ba