Slučaj Dženan Memić: Danas izricanje presude Ljubi i Bekriji Seferoviću

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas će biti izrečena presuda Ljubi i Bekriji Seferoviću, koji se terete za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Dženan Memić.

Oni su u prvostepenom presudom oslobođeni za to krivično djelo.

Vrhovni sud Federacije BiH je ukinuo presudu i vratio je na ponovno suđenje.

Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila djevojka Alisa Mutap. Uslijed zadobijenih povreda, mladić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Tužilaštvo tvrdi da su za njegovu smrt odgovorni Seferovići. Oni se terete da su izazvali saobraćajnu nesreću i da povrijeđenom nisu pomogli to jeste da su pobjegli sa mjesta nesreće.

Podsjećamo, u Kantonalnom sudu u Sarajevu u petak je održano ročište u predmetu koji se vodi protiv Ljube i Bekrije Seferovića.

Prije završnih riječi, obje strane te oštećenih, prezentiran je dopunjeni nalaz vještaka medicinske struke .

Vještak medicinske struke Vlado Marković je, obrazlažući svoj nalaz, više puta ponovio kako su povrede na tijelu Dženana Memića nastale zbog udarca tupim predmetom.

Marković je svjedočio kako povrede na tijelu ubijenog mladića nisu mogle nastati kao posljedica kontakta pješaka i motornog vozila.

(Vijesti.ba / FENA)