U Srbiji uhapšena 22 pripadnika dvije kriminalne grupe zbog organizovanja prostitucije

U saopštenju se navodi da postoji osnovana sumnja da su se ove krimonalne grupe od marta do kraja novembra 2019. godine organizovale radi posredovanja u vršenju prostitucije.

Oni su na području Beograda u većem broju iznajmljenih stanova organizovali i pružali seksualne usluge za veći broj korisnika i na taj način pribavili znatnu protipravnu imovinsku korist.

Uhapšeni su po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemjesečnog predistražnog postupka sprovedenog u saradnji sa Službom MUP-a Srbije za borbu protiv organizovanog kriminala.

Jednu organizovanu kriminalnu grupu činilo je 16 osoba među kojima i policijski službenik zaposlen u Policijskoj upravi za grad Beograd, dok su dva lica u bjekstvu, a drugu je činilo osam lica.

Uhapšenim licima određeno je policijsko zadržavanje i privedena su u Tužilaštvo za organizovani kriminal radi saslušanja.

U prvoj grupi uhapšene osobe čiji su inicijali T.D, G.Š, M.S, P.D, M.J, J.Z, R.N, S.N, LJ.P, K.D. i V.R, a u drugoj M.T, V.Đ, V.P, T.J, S.N, M.R, S.D. i T.H.

klix