FUP u Sarajevu uhapsio dva automafijaša

 

Policijski službenici Federalne uprave policije su 22/23. januara u koordiniranim aktivnostima s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskim, Zeničko-dobojskim i Srednjobosanskoim kantonom…

…. poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju identifikovanja osoba koje se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela „Teška krađa“ u vezi s krivičnim djelom „Pomaganje učiniocu nakon izvršenja krivičnog djela“.

Po navedenom osnovu, pomenutog dana na području općine Novi Grad Sarajevo identifikovana su i uhapsili dvije osobe koje se dovode u direktnu vezu izvršenja pomenutih krivičnih djela i to osoba inicijala M.S. iz Zenice i  S.S. s područja općine Sokolac, a koji su identifikovani kao višestruki povratnici u izvršenju krivičnih djela iz oblasti autokriminala.

Također, na licu mjesta su pronađena i dva putnička motorna vozila koja su otuđena u ranijem vremenskom periodu i to „Škoda Octavia“ sa područja Zenice i „VW Golf V“ s područja Kaknja. Imenovani su kriinalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije te im se na teret stavlja veći broj putničkih motornih vozila novije proizvodnje, a posebno vozila „VW Golf VII“ i „Škoda Octavia“, čime su za sebe stekli enormnu protivpravnu imovinsku korist, a vlasnicima pričinili veću materijalnu štetu.

Policijski službenici Uprave policije će u saradnji s naprijed navedenim Ministarstvima unutrašnjih poslova nastaviti rad na pronalasku i drugih otuđenih putničkih motornih vozila kao i osoba koja se mogu dovesti u blisku vezu s izvršenjem krivičnih djela iz oblasti autokriminala.

Uhapšne osobe su kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji te operativne akcije, saopćeno je iz FUP-a.

(Vijesti.ba / FENA)