Skupština odlučila: O smjeni Vlade Edina Forte glasat će se 29. januara

Sjednici su prisustvovala 33 zastupnika. Damir Marjanović nije prisustvovao sjednici opravdano, dok je Elmedin Konaković kasnio. Dnevni red je izglasan jednoglasno. Osamnaestom sjednicom predsjedavala je Smiljana Viteškić. Prva tačka dnevnog reda bila je utvrđivanje datuma sjednice za izglasavanje nepovjerenja sazivu Vlade koju predvodi Edin Forto i izglasano je da to bude 29. januar. Za taj datum je glasalo 18 zastupnika, protiv je bilo 12, a troje je bilo suzdržano.

Danas je izglasana i Odluka o izmjeni Odluke o potvrđivanju kandidata za izbor predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine KS kojom se otklanjaju prepreke za izbor Mirze Čelika na poziciju potpredsjednika ili predsjedavajućeg Skupštine KS.

Ovo je bio jedan od uvjeta nove većine koju čine SDA, DF i SBB da bi prisustvovali sjednici na kojoj će biti izglasan Prijedlog odluke o privremenom finansiranju KS koju svi zaposleni koji primaju plate iz Budžeta KS  s nestrpljenjem iščekuju.

Prijedlog je izglasan sa 18 glasova za, jednim protiv i 14 suzdržanih. Elmedin Konaković je ovim zvanično smijenjen s pozicije predsjedavajućeg Kluba Bošnjaka u rukovodstvu Skupštine KS.