Tuga u naselju Glamoč: 73-godišnjas starica izgorjela u požaru

U požaru koji se sinoć oko 21 sat dogodio u porodičnoj kući u goraždanskom naselju Glamoč,  smrtno je stradala Jovanka Droca (73).

Uprkos brzoj intervenciji pripadnika Profesionlne vatrogasne jedinice (PVJ) Goražde, kuća  je u potpunosti izgorjela, a tijelo je pronađeno pored peći na drugom spratu kuće.

Uviđaj su jutros obavili pripadnici sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde.

„ Nakon obavljenog uviđaja i nakon što je mrtvozornik dao svoje mišljenje, došlo se do zaključka da se najvjerovatnije radi o gubitku svijesti unesrećene Droca Jovanke, nakon čega je usljed otvorenog ložišta došlo do pokretanja požara u kojem je izgorila porodična kuća“ – kazao je kantonalni tužilac Predrag Golubović.

Dodao je da nema indicija da se radi o bilo kakvom krivičnom djelu.

„ Tijelo se nalazi u dosta lošem stanju zbog čega porodica nije voljna da se obavi obdukcija što i mi smatramo. Na osnovu svih operativnih saznanja i podataka sa kojima raspolažemo, ne postoje nikakve indicije da je smrt vezana za bilo kakvo krivično djelo, zbog čega se obdukacija i neće izvršiti. Tužilaštvo će sačekati izvještaj Sektora kriminalističke policije o poduzetnim mjerama i radnjama, nakon čega će biti donijeta odluka“ – kazao je Golubović.

Pomoćnica gradonačelnika za Civilnu zaštitu Samira Drakovac naglasila je da su vatrogasci učinili sve na gašenju požara

„Kada su došli na lice mjesta zatečeno je stanje potpunog plamena.Vjerovatno su gasovi i tinjanje bili apsolutno prisutni, kada se nije mogla obezbjediti dojava na vrijeme. Kada je plamen bio  potpuni, vatrogasci su učinili sve sa svoje strane da obuzdaju požar, jer su odmah postojale indicije da postoji osoba ženskog spola koja je u tom domaćinstvu živjela sama. Međutim dok se nije obuzdala vatra  dok nije bilo moguće ući unutra sa izolacionim aparatima da se još u tom stanju tinjanja izvrši provjera, sve drugo je bilo van naše mogućnosti. Ovo je izuzetno teška i tragična situacija za nas i izražavamo saučešće porodici kojoj stojimo na raspolaganju“ – kazala je Drakovac.