Sutra isplata penzija za januar

 

 

 

Isplata penzija za mjesec januar u Federaciji BiH počet će u srijedu, 5. februara, potvrđeno je Feni iz Federalnog zavoda penzijskog i invalidskog osiguranja. Riječ je o prvoj isplati penzija iz federalnog budžeta, s obzirom da je Zavod PIO početkom ove godine dobio status budžetskog korisnika. Tomislav Kvesić iz Ureda za odnose s javnošću iz Zavoda PIO kazao je kako je u proteklom periodu Zavod uradio ogroman posao vezano za prelazak na trezorski način poslovanja te dodao kako vjeruju da će i u tehničkom smislu sve biti uredu i da će korisnici sutra dobiti svoje penzije.

– Isplata penzija s federalnog budžeta ne mijenja ništa što se tiče iznosa penzija koji ostaju isti – izjavio je Kvesić za Fenu.

Najniža penzija u FBiH, kao i prethodnih mjeseci, iznosi 371,77 maraka, zajamčena 465,87 maraka, a najviša 2.174,48 maraka.

Podsjećamo, prihodi od uplata doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje, koji su prihodi Zavoda, od 1. januara 2020. godine sastavni su dio budžeta Federacije i uplate doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje vršit će se na jedinstveni račun Trezora Federacije BiH.