U toku radovi na izgradnji sistema vodosnadbjevanja naselja Gornje Bare

Nakon što je potpisan Ugovor o ustupanju radova na izgradnji sistema vodosnabdijevanja naselja Gornje Bare sa firmom Kaja company d.o.o. i Bosnaplast d.o.o. Sarajevo u toku su radovi na izgradnji pomenutog sistema vodosnadbijevanja.

Riječ je o projektu izgradnje vodovoda kojim će se obezbijediti konstantno sandbijevanje vodom samog naselja, obzirom da je proteklih godina tokom ljeta dolazilo do problema u vodosabdijevanju. Ukupna vrijednost projekta je oko 240.000,00 KM, za koji su sredstva obezbijedili Vlada BPK-a, Fond za zaštitu okoliš FBiH i Grad Goražde.

Tim povodom, radove koji se izvode na pomenutoj lokaciji danas je posjetio gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović sa saradnicima koji je pritom istakao veliki značaj implementacije ovog Projekta kojim će se obezbijediti redovno sandbijevanje vodom naselja Gornje Bare – ”Riječ je o projekatu koji zajednički realiziramo sa Vladom BPK-a i Fondom za zaštitu okoliš FBiH i projekat je opravdan, jer se radi o visinskoj zoni, gdje građani nisu imali dovoljno napajanje vodom a neke stambene jednice čak nikako nisu imale vodu. Realizacijom ovog projekta oko 100 porodica biće riješeno kad je upitanju vodosdbijevanje. Ovakvi projekti su nam prioritetni i mi u narednom periodu kada je upitanju vodosnadbijevanje planiramo da riješimo i naselja Budići, Gornji Obarak, zatim Osanicu. Ovom prilikom bih se zahvalio i građanima koji nisu osporavali i odobrili su da se kroz njihovu zemlju prokopa kanala u koji su položene cijevi za ovaj vodovod.”

Da je za građane naselja Gore Bare ovo veoma bitan projekat kazao je predsjednik Savjeta mjesne zajednice Goražde III, Ramiz Ridžal – ”Ovaj projekat je od velikog značaja za MZ Goražde III i stanovnike naselja Gornje Bare i njim se riješava dugogodišnji problem u vodosnadbijevanju. Riječ je oko 70 kuća tačnije oko 100 porodica koje nisu imale tokom ljeta vode i ovim se riješava njihov problem. Ovom prilikom bi se zahvalio Gradskoj upravi na čelu sa Gradonačelnikom, kao i resornoj Službi i Enveru Adžemu koji su dali ogroman doprinos da se realizuje ovaj projekat.”

I građani naselja Gornje Bare nisu krili zadovoljstvo realizacijom pomenutog projekta – ”Mi u ljetnom periodu maltene nemamo nikako vode. Ovo je veoma bitna investicija za ovaj dio grada kojim će se otprilike 100 porodica riješiti problem sa vodosnadbijevanjem.” – nagalasio je Esad Šubo.

”Mogu reći da je evo prošlog ljeta bilo veoma izraženo to nestajanje vode u ovom naselju, tako da mislim da je ovaj projekat od veoma velikog značaja i zahvalio bi se svima onima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta.” – istakao je Omer Muslić.