Amel Tuka bi mogao imati nasljednika iz Goražda, danas pokazao da je u odličnoj formi

Tradicionalno na lokalitetu parka prirode Hutovo blato organizira se cross na 8.000 metara povodom obilježavanja Dana Internacionalnog vojnog vijeća za sport – CISM (CISM Run Day).

Na krosu su osim pripadnika OS BiH učestvovali pripadnici lokalne policije, granične policije, NATO-a, EUFOR-a, Ministarstva sigurnosti i učenika.

U ovoj grupi kao i prethodne godine bio je goraždanski atletičar Zaim Šuman koji je i ove godine prvi prošao kroz cilj i na taj način pokazao da je u najboljoj formi.

Sa vremenom 28.02 minuta osvojio je zlatnu medalju, svoju pobjedu kaže ne smatra iznenađenjem.

  • Ovdje sam do sada nastupio više puta i sigurno mi je drago trčati ovdje jer se radi o specifičnoj lokaciji – Parku prirode Hutovo blato. Dugo sam aktivan u ovom sportu tako da rezultat nije iznenađenje – kaže Šuman.

Prijateljstvo kroz sport

Glavni cilj takmičenja je pridonijeti svjetskom miru udruživanjem oružanih snaga kroz sport, a moto pod kojim djeluje je “Prijateljstvo kroz sport”.

Ova manifestacija za cilj ima promoviranje prakse sporta u vojnom kontekstu, koji okuplja sve zajednice sporta koji uključuju sportske federacije, olimpijskih komiteta i drugih međunarodnih institucija u kontaktu sa Oružanim snagama i ministarstva odbrane.

 

hayat.ba