Podršku obilježavanju pružit će Vlada BPK Goražde i resorno ministarstvo

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća i ministar za boračka pitanja Edin Aganović upriličili su danas sastanak sa predsjednikom Organizacije porodica šehida i poginulih boraca FBiH Alminom Škriljeom i predsjednikom Organizacije porodica šehida i poginulih boraca BPK Goražde Admirom Osmanspahićem, na kojem se razgovaralo o pripremama za centralno obilježavanje Dana šehida i poginulih boraca BiH, koje će ove godine biti, po prvi put, održano u našem gradu.

Dan šehida je dan sjećanja na sve one koji su se svojim hrabrim podvizima i plemenitošću u odbrani Bosne i Hercegovine uzdigli do najsvjetlijih primjera boraca za pravdu, istinu i dostojanstvo, a ustanovljen je odlukom Rijaseta Islamske zajednice u BiH 23. januara 1995. godine. Centralna manifestacija obilježavanja održava se drugog dana Ramazanskog bajrama i do sada su održane u Bihaću, Zenici, Travniku, Brčkom i Tuzli a kako je istaknuto,u Goraždu, gdje će po prvi put biti upriličena manifestacija obilježavanja, očekuje se više od 150 učesnika.

Podršku obilježavanju, pružit će Vlada BPK Goražde i resorno ministarstvo, kazali su ovom prilikom premijerka i ministar za boračka pitanja BPK Goražde.

www.bpkg.gov.ba