IN MEMORIAM SAMIR OBARČANIN TIFA (1963.-2020.)

Tužna i teška vijest za Goražde. Danas je nakon kraće bolesti, u 57. godini života preminuo naš sugrađanin Samir Obarčanin Tifa, nastavnik OMŠ „Avdo Smailović“.

Vijest o smrti Samira Obarčanina –Tife duboko je potresla Goraždane, broje prijatelje i poznanike čovjeka koji je dao ogroman doprinos kulturnom životu našeg grada. Dugogodišnji muzičar, kompozitor, autor velikog broja prepoznatljivih kompozicija, izmedju ostalih autor i muzike za pjesmu „Snivaj Goražde“, neformalnu himnu našeg grada,  organizator i učesnik mnogobrojnih muzičkih, kulturnih i društvenih događaja i festivala, omiljeni nastavnik brojnih generacija učenika, posebno osnovne muzičke škole…

Veliki prijatelj, entuzijasta, borac, ljubitelj muzike, sporta i druženja. Nemjerljiv je i dragocjen njegov doprinos na muzičkoj i kulturnoj sceni ovog grada, te izuzetno značajan u toku rata, u ratnoj muzičkoj produkciji. Nabrojati sve ono po čemu će Tifu pamtiti u gradu na Drini i mnogo i šire, predugo je za jednu bolnu vijest o smrti. Jednom rječju svom je gradu ostavio mnogo dobrog u amanet. Kolektiv OMŠ Avdo Smailović  sutra u 14.30. minuta u Velikoj sali Centra za kulturu organizirat će komemoraciju, a dženaza će se obaviti na mezarju Kolijevke u 15.30 minuta. Porodici i prijateljima izražavamo duboko saučešće.

RTV BPK