Pretežno sunčan vikend pred nama, a onda slijedi promjena

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na jugu zemlje do 14 stepeni.

Drugi dan vikenda sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje do 5. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16.

U ponedjeljak većem dijelu zemlje naoblačenje u jutarnjim satima. Lokalno malo kiše može pasti na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Poslije podne smanjenje oblačnosti. Na jugu zemlje zadržat će se sunčano. 

Vjetar ujutro slab južnog smjera. Prije podne vjetar mijenja smjer na sjever i sjeveroistok umjerene jačine. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu i u Krajini do 8. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13, na jugu zemlje od 13 do 17 stepeni.

U utorak u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje u večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu zemlje do 7.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16stepeni.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Uz sunčane periode i nadprosječne temperature zraka tokom dana, većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Preporučljivo je posvetiti nešto više pažnje odijevanju u jutarnjim satima, obzirom da će biti prohladno, primjerenije zimskom periodu. Savjetujemo Vam da slobodno vrijeme provedete u prirodi.