Nema novih oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj

U Hrvatskoj su i dalje samo tri oboljela od koronavirusa i nema novih oboljelih, navodi Stožer civilne zaštite.

Zaraženi su dobro i dobivaju potrebne lijekove, kazala je na konferenciji za novinare direktorica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić.

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je da su u tijeku testiranja 131 uzoraka, obrađeno ih je 107 te se obrađuju još 24 uzorka.

“Nove zemlje koje od jučer imaju zabilježenu pojavu koronavirusa su Norveška, Makedonija, Rumunjska, Grčka i Gruzija. Ne radi se samo o Hrvatskoj, ta epidemija u području sjeverne Italije nosi i dalje svoj”, naglasio je ministar zdravstva.

Predsjednik Stožera Davor Božinović najavio je da će se danas u 13 sati održati sjednica Skupštine Hrvatske gospodarske komore (HGK) na kojoj će učestvovati predstavnici hrvatskih firmi i predstavnici županijskih komora. Oni će se informirati o pitanjima vezanim za koronavirus u privrednom kontekstu.

Iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, jučer je dokazan treći slučaj zaraze koronavirusom, a osoba je smještena u bolnici u Rijeci. Riječ je o mlađem muškarcu koji radi u Parmi u Italiji.

Braća blizanci, koji su prvi zaraženi koronavirusom u Hrvatskoj, hospitalizirani su u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu. Prvooboljeli mladić radi u kompaniji Ericsson Nikola Tesla u Zagrebu, a prošle je sedmice zajedno s djevojkom boravio u Milanu na utakmici Lige prvaka. Prvi nalaz njegove djevojke bio je negativan, a mediji danas navode da je ponovljeni nalaz ponovno negativan i otpuštena je iz bolnice.

Njegov brat zaposlenik je HEP-a. Kod treće osobe u kontaktu, njihove majke s kojom braća blizanci žive, postoji sumnja, ali je prvi nalaz bio negativan, prenosi Hina.