Foča: 25.000 KM za biznis žena iz marginalizovanih grupa

U Foči će danas u okviru USAID-ovog Programa podrške marginalizovanim grupama, biti potpisani ugovori sa pet korisnica kojima je obezbijeđeno dodatnih 25.000 KM podrške za pokretanje i razvoj biznisa žena iz marginalizovanih grupa.

Riječ je o podršci u razvoju biznisa za žene s invaliditetom, majke lica s invaliditetom, žene iz ruralnih područja, žrtve nasilja i nezaposlene mlade žene.

Sredstva su obezbijeđena u saradnji sa opštinom Foča u svrhu pokretanja biznisa u oblasti poljoprivrede, uslužnih i ugostiteljskih djelatnosti, dok će preduzetnicama biti pružena finansijska i mentorska podrška u pokretanju i razvoju biznisa, saopšteno je iz USAID-a.

U prvom krugu podrške razvoju biznisa žena iz marginalizovanih grupa na području Foče pokrenuta su tri biznisa i već je izdvojeno 15.000 KM. Nakon potpisivanja ugovora, ukupni fond podrške iznosiće 40.000 KM i ukupno će biti podržano osam preduzetnica.

Sredstva se dodjeljuju putem Fonda za podršku razvoju biznisa marginalizovanih grupa žena koji je osnovan početkom 2017. godine i putem kojeg je do sada podržano više od stotinu biznisa.

bhrt.ba