Odgođeni redovni specijalističko-konsultativni pregledi u svim zdravstvenim ustanovama

U svim zdravstvenim ustanovama na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde do daljnjeg su odgođeni redovni specijalističko-konsultativni pregledi.

Član Kriznog štaba BPK, direktor Doma zdravlja „dr. Isak Samokovlija“ u Goraždu dr. Edin Čengić naglasio je da će se neophodni pregledi vršiti po procjeni specijalista.

„ Ova obavijest je istaknuta u svim porodičnim ambulantama i molimo pacijente da razumiju ovu situaciju. Cilj je da oni što manje međusobno dolaze u kontakt a time i smanji mogućnost da dođe do eventualne infekcije. Za sve nejasnoće koje pacijenti eventualno imaju, mogu se uvijek javiti putem telefona Doma zdravlja ili ambulanti“ – istakao je dr. Čengić.

Dodao je da je iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu potvrđeno da se postupa na isti način

„ Obavijestili su nas iz KCUS da su i sve dijagnostičko-specijalističke pretrage pa i operativni zahvati odgođeni. I tamo će primati samo hitne slučajeve koji se upute sa područja BPK, primat će djecu i onkološke pacijente koji idu na svoje redovne kontrole i terapije. Stoga apelujemo još jednom na građane da ne dolaze u zdravstvene ustanove bez prijeke potrebe“ – kazao je direktor goraždanskog Doma zdravlja