Obavjest za građane zbog pojave koronavirusa

Gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović oglasio se povodom aktuelne situacije u vezi sa koronavirusom.

Svjetska zdravstvena organizacija proglasila globalnu pandemiju zbog pojave novog soja koronavirusa (COVID-19).

Kako bismo spriječili njegovo širenje, pozivamo vas na poštivanje svih odluka kriznih štabova Federacije Bosne i Hercegovine i BPK Goražde, te svih ostalih nadležnih institucija, a koje se, između ostalog, odnose se na redovno održavanje higijene, izbjegavanje javnih okupljanja, te samoizolaciju u slučaju da ste u kontaktu sa osobama koje dolaze iz pogođenih zemalja.

Također, molimo vas da ograničite vaš boravak u prostorijama Gradske uprave Grada Goražda, te dolazite samo ako je to neophodno, a sve u cilju vaše i sigurnosti uposlenika, kao i onih koji iz drugih razloga borave u prostorijama Gradske uprave. Ukoliko je to moguće, upućujemo vas da komunikaciju uspostavljate putem Interneta i telefona.

Ako smatrate da ste vi ili neko koga poznajete zaraženi  COVID-19 virusom, kontaktirajte nadležne organe u skladu sa dostupnim brojevima telefona.

U nadi da će se zdravstveno stanje oboljelih ubrzo popraviti, te da će ova zdravstvena kriza proći sa što manjim posljedicama po građane i privredu, srdačno vas pozdravljam.

Grad Goražde