Goraždanski privrednici društveno odgovorni :Neće biti otpuštanja radnika

Goraždanske kompanije EMKA Bosnia, Bekto Specijalna izrada, AC-Unity, EBI d.o.o. koje se nalazi među najvećim izvoznicima u BIH sa skoro 80% svoje ukupne proizvodnje isporučuju širom svijeta, radi preventivnih mjera zaštite svojih uposlenika  privremeno su obustavili proizvodnju.

“Pojavom pandemije koronavirusa, te prvog zaraženog pacijenta na prostoru BPK Goražde obustavili smo jutros rad i svoje proizvodne pogone. Radnici  kojih je preko 900 na prostoru BPK Goražde u ovim preduzećima, neće ostati uskraćeni za primanja”, saopoćili su iz ovih kompanija.

 

Iz uprava ovih kompanija naglasili su da su njihovi uposlenici njihovo najveće bogotstvo, te da u ovom vremenu vanrednih okolnosti neće doći do otpuštanja radnika.

 

“Želimo skrenuti pažnju da budete odgovorni prema sebi i drugima u nadi da ćemo svi zajedno prevazići i uspjeti pobjediti ovu tešku situaciju. Molimo sve naše uposlenike, komšije, prijatelje i poslovne partnere da se pridržavaju uputa i ostanu u svojim kućama”, saopćeno je iz ovih komapnija.