Krizni štab opštine Foča preporučio je građanima da ne idu u Goražde

Krizni štab opštine Foča preporučio je građanima da ne idu u Goražde, gdje su registrovana četiri slučaja zaraženih virusom korona.

Zamjenik načelnika opštine Foča Zoran Elez pozvao je Fočake koji rade u Goraždu da se jave porodičnom ljekaru da bi dobili upute kako da se ponašaju.

„Imali smo zahtjev da se radnicima zaposlenim u preduzeću „Prevent“ u Goraždu izdaju dozvole da mogu da se kreću ili potvrdu da ne mogu dolaziti na posao. Procedura je jasna, mi ne možemo izdavati nikakve potvrde, jer u slučaju da odu u Goraždu njih sleduje 14 dana kućne izolacije“, naveo je Elez.

Na području opštine Foča trenutno je 109 lica u kućnoj izolaciji, a na području šest opština Stare Hercegovine 498.

Na sjednici kriznog štaba je konstatovano da se građani uglavnom pridržavaju ograničenja kretanja i svih ostalih naredbi i preporuka.

Za lica starija od 65 godina organizovana je usluga dostave namirnica i lijekova, a taj posao besplatno obavljaju radnici i volonteri Centra za socijalni rad, Crvenog krsta i Civilne zaštite.

Građani kojima je potreban taj vid usluge mogu da pozovu Centar za socijalni rad na broj telefona 058 210 870 (do 14.00 časova), Civilnu zaštitu 058 210 744 (do 18.00 časova) i Crveni krst 058 210 098 (do 18.00 časova).

Zamjenik načelnika održao je sastanak i sa predsjednicima mjesnih zajednica sa gradskog područja, koji će se uključiti u akciju dostave namirnica i lijekova starim licima i svima koji nisu u mogućnosti da odu do prodavnice ili apoteke.

Predstavnici Granične policije BiH informisali su Krizni štab da su granični prelazi prema Crnoj Gori na području opština Foča zatvoreni i da posljednjih sedam dana nije bilo ulazaka u BiH, niti je uočeno ni kretanje migranata.