U muci se poznaju junaci: Goraždanski privrednik Redžo Bekto i kompanija Emka nabavili dva raspiratpra za Kantonalnu bolnicu

S obzirom na tešku situaciju u kojoj se nalazi Kantonalna bolnica Goražde zbog nedostatka tehničke i medicinske opreme, te generalno teške finansijske situacije kao i otežane nabavke potrebne opreme zbog pojave koronavirusa, poznati goraždanski privrednik Redžo Bekto i kompanija Emka obezbjedili su dva raspiratora za potrebe Kantonalne bolnice u Goraždu.

 

“Oprema je trenutno jako tražena i vrlo je teško pronaći, ali smo imali sreću da preko prijatelja i pozananika dođemo do dobavljača. Dva respiratora smo kupili iz naših privatnih sredstava i sredstvima kompanije EMKA i oni danas kreću iz Njemačke prema Goraždu, tako da će narednih nekoliko dana biti  isporučeni Kantonalnoj bolnici Goražde. Pomoć Goraždu i našim sugrađanima neće biti prekinuta, u stalnom sam kontaktu sa poznanicima, prijateljima i činim sve što je moguće da što hitnije obezbjedim neophodnu medicinsku, tehničku i svaku drugu pomoć našim sugrađanima, te im želim poručiti da ćemo zajedno pobjediti i ovu bitku”, poručio je sugrađanima Redžo Bekto, vlasnik kompanije AC-unity.

 

Redžo Bekto i Amir Ćoralić su još danas privatnim sredstvima nabavili preko stotinu profesionalnih zaštitinih odjela za potrebe Kantonalne Bolnice Goražde.