Dezinfekcija vozila na ulazu u grad

Krizni štab opštine Foča donio je mjeru da građani, koji u Foču dolaze iz drugih opština u BiH, u kojima su registrovani slučajevi zaraženih virusom korona, moraju na javnim mjestima da koriste zaštitnu opremu- maske i rukavice, te da izvrše dezinfekciju vozila na ulazu u grad.

Ulaz vozila iz drugih opština kontroliše policija zajedno sa pripadnicima Civilne zaštite, koji na kontrolnim tačkama vrše dezinfekciju.

Zamjenik načelnika Zoran Elez ističe da je ovo mjera pojačane preventive.

„Kontrolne tačke na području opštine Foča otvaramo u cilju kontrole i poštovanja mjera preventive. Niko sa kontrolnih tačaka nije vraćen niti će biti vraćen, dakle, to je čisto iz preventive“, istakao je Elez.

Krizni štab je preporučio građanima Foče koji rade na području drugih opština da se maksimalno pridržavaju svih zaštitnih mjera.

„Tu prije svega mislimo na što manje kretanja i ličnog kontakta, pridržavanje propisane distance, nošenje zaštitne opreme i pojačanu higijenu“, naveo je Elez.

Na današnjoj sjednici Kriznog štaba donesena je odluka da se redukuju linije gradskog prevoza, tačnije da se ukinu sve autobuske linije izuzev onih koje koriste radnici Univerzitetske bolnice i fabrike tekstila na Velečevu.

Na području opštine Foča nema zaraženih virusom korona, a u kućnoj izolaciji je 136 lica koja su došla iz zaraženih područja.

 

RadioFoča