Velić: Zahvaljujem se svim strukturama uključenima u proces zaštite i spašavanja

Nadležne institucije države na svim nivoima poduzimaju sve neophodne mjere kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. Shodno tome, Kantonalni štab civilne zaštite BPK Goražde proteklih dana u kontinuitetu iznalazi rješenja za zaštitu stanovništa.

Koristeći zvanične kanale komunikacije, Kantonalni štab civilne zaštite BPK Goražde i Vlada BPK Goražde koordiniraju pomoć sa viših nivoa vlasti – od Federacije BiH, Vijeća ministara BiH, te Predsjedništva BiH. Od svih nabrojanih institucija, BPK Kanton Goražde ima snažnu podršku.

Ističemo da vjerujemo svim institucijama Bosne i Hercegovine i da poštujemo napore koje svi zajednički činimo na suzbijanju širenja koronavirusa. Smatramo da je naša država dovoljno stabilna i jaka, te da njene institucije u ovom trenutku mogu odgovoriti ovom izazovu. Poštujemo namjere da se druge države uključe i pomognu Bosni i Hercegovini. Poštujemo privatne kontakte i poznanstva koja mogu pomoći pri dobijanju pomoći, ali apelujemo da to radimo na ispravan način, poštujući zvanične note komunikacije sa drugim državama.

U ovim momentima najvažnijim smatramo povjerenje u institucije, te molim sve da se suzdrže ishitrenih reakcija.

Pozivam vas da budete oprezni i prilikom informisanja o koronavirusu i mjerama koje se preduzimaju. Odgovornost i poštivanje preporuka će nam pomoći da na najbolji način savladamo izazov s kojim se suočavamo. Ne sumnjam da ćemo u tome uspjeti.

Zahvaljujem se svim strukturama uključenima u proces zaštite i spašavanja. Kantonalni štab civilne zaštite BPK Goražde bio je i ostat će na usluzi svim građanima BPK Goražde.

Komandant KŠCZ BPK Goražde

Edita Velić