Članice “Udruženja žena Ustikolina” kreativno koriste izolaciju i šiju maske za građane

S obzirom na to da je pojava koronavirusa u našoj državi dovela do nestašice maski i dezinfekcionih sredstava u apotekama i da mnogi građani, ali i osobe koje i u ovom vanrednom periodu rade, kreativne dame iz Udruženja žena Ustikolina u Goraždu odlučile su sašiti maske za stanovnike tog grada.

“Mi smo se za sada udružile na način da smo same donirale čaršafe i počele sa šivenjem. Sada pozivamo i sve vas koji imate novi čaršaf viška ili posteljinu, koji se mogu otkuhavati da nam donirate da sašijemo što više maski za sve nas. Udružimo se u borbi protiv koronavirusa zajedno i pokažimo da zajedno možemo sve prebroditi. Također, ako ima zainteresovanih žena da nam se žele pridružiti u šivenju neka nam se jave”, naveli su iz Udruženja žena Ustikolina.

Svoje prve maske su u saradnji sa Kriznim štabom i MZ Ustikolina podijelile policijskim službenicima, uposlenicima Doma zdravlja, radnicima u trgovini, Komunalnom preduzeću i svima onima koji su u direktnom kontaktu sa ljudima.

“Sada nastavljamo dalje samo malo sporijim tempom jer naše vrijedne žene također imaju porodice i porodične obaveze.Strpljenje je najbitnije. Poštujemo socijalnu distancu, policijski sat,djecu u blizini i ostale mjere,ali u želji da pomognemo svima mi i rizikujemo. Učinite i vi pojedini nešto korisno za svoju zajednicu. Vjerujte,lijep je osjećaj”, poručile su dame iz Udruženja žena Ustikolina.

klix