Kantonalnoj bolnici dopremljeni respiratori

Direktorica Kantonalne bolnice Goražde prim.dr Nermina Kamenica potvrdila je da su četiri respiratora, poklon građanima Goražda od biznismena Fridhelma Rungea, vlasnika kompanije Emka i Redža Bekta danas dopremljena u Kantonalnu bolnicu Goražda. Uz veliku zahvalnost privrednicima  što su građanima Goražda na ovaj način ulili sigurnost, a zdarvstvenim radnicima omogućili bolje uslove rada, direktorica bolnice kazala je da su respiratori već postavljeni u primarni izolatorij.

“Molimo Boga da nam ovi respiratori nikad nezatrebaju, ali zbog sigurnosti u liječenju zdravlja naših sugrađana bili su nam prijeko potrebni. Zaista smo presretni zbog ove vrijedne donacije i nesebične pomoći našoj bolnici, nemam riječi kojom bih izrekla zahvalnost gospodinu Fridhelmu Rungeu i našem sugrađaninu Redžu Bektu”, kaže prim.dr Nermina Kamenica, direktorica Kantonalne bolnice Goražde.

Iako je bilo riječi o nabavci dva, privrednici su obezbjedili četiir respiratora, od kojih su dva mobilna.

“Respiratori koje smo danas dobili su su dlične kvalitete, čak su dva mobilna tako da ćemo ih moći koristiti u transportu pacijenata. U svoje lično ime i u ime Kantonalne Bolnice Goražde još jedno veliko hvala ovim dobrim ljudima”, poručila je dr.Elvira Kazagić, specijalist anesteziologije – reanimatologije.