Vučić: Divim se RS-u kako uopće i plate isplaćuju, pomoći ćemo svima u BiH

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u današnjem obraćanju javnosti govorio je o trenutnoj situaciji u državi i načinima na koje se Srbija bori s koronavirusom.

U obraćanju je govorio o trenutnoj situaciji u Srbiji, ali je govorio i o tome šta namjerava učiniti kako bi pomogao i zdravstvu u Bosni i Hercegovini.

 

“Za nas je najteža obaveza Republika Srpska. Ja im se stvarno divim kako uopće plate isplaćuju. Trudimo im se pomoći koliko je moguće. Pomoći ćemo im respiratorima, zaštitnom opremom i maskama. Tražili su 27 vrsta lijekova, pomoći ćemo im sa šest prioritetnih, koji su im od presudnog značaja. Sve ovo dajemo im džaba. Tražili su i stetoskope, stalke za infuziju i još neke medicinske aparate i pokušat ćemo im pomoći”, rekao je Vučić.

 

Vučić je dodao i kako će Srbija pomoći četiri općine u Federaciji Bosne i Hercegovine sa srpskom većinom Drvaru, Bosanskom Petrovcu, Bosanskom Grahovu i Glamoču, ali i Goraždu.

 

“Pomoći ćemo Goraždu. Bošnjaci su apsolutna većina tamo, ali ovo nije vrijeme kada se ljudi trebaju razlikovati po vjeri i naciji. Trebamo pokazati da smo u stanju da brinemo jedni o drugima”, poručio je predsjednik Srbije.

klix.ba