Gradonačelnik u saradnji sa rukovodstvom JU za predškolski odgoj i obrazovanje donio odluku o oslobađanju od plaćanja za smještaj djece

Prateći stanje u Gradu Goraždu, te razmatrajući posljedice pandemije koja je još uvijek u toku, nakon odluke o oslobađanju od plaćanja zakupnine za korisnike gradskih javnih površina i poslovnih prostora za subjekte obuhvaćene naredbom Federalnog štaba CZ o privremenoj zabrani rada, u saradnji sa rukovodstvom Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje, gradonačelnik Grada Goražda dr.sci. Muhamed Ramović donio je odluku da se od plaćanja za smještaj djece u ovoj Ustanovi oslobađaju svi roditelji za vrijeme trajanja vanrednog stanja, odnosno za vrijeme dok vrtić nije u mogućnosti da primi mališane.

Roditelji čija djeca su boravila u vrtiću prve dvije sedmice mjeseca marta, platiće 50% od iznosa predviđenog za taj mjesec.

U telefonskom razgovoru, svi učesnici sastanka izrazili su nadu da će se situacija popraviti ubrzo, te zahvalnost roditeljima za razumijevanje i saradnju.

Još jednom su upućene riječi zahvalnosti građanima na pridržavanju i poštovanju mjera i naredbi, te upućen poziv da se i dalje nastave pridržavati svih naredbi Federalnog, Kantonalnog i Gradskog štaba Civilne zaštite, da kretanje i socijalne kontakte svedu na minimum, te da se u svakoj situaciji ponašaju odgovorno.ž

Grad Goražde